x 

Winkelwagen is leeg

Wilt u uw elektrische fiets met middenmotor opvoeren? Geen probleem, dat is mogelijk! Alle elektrische fietsen vanaf 2013 met middenmotor van Bosch, Impulse, Panasonic, Shimano, Brose en Continental zijn daar geschikt voor.

De voordelen van het opvoeren van uw Elektrische fiets (E-Bike Tuning)

 • Het verdubbelen van de maximale snelheid van uw elektrische fiets.
 • Geen gevoel meer dat u tegen een muur aan fietst wanneer de max. ondersteuning is bereikt.
 • U bent niet meer afhankelijk van het geringe aanbod speed pedelecs.
 • Ook geen gedoe met een kenteken, verzekerings en helmplicht. (Helm raden wij voor uw eigen veiligheid wel aan!)
 • Onzichtbaar voor de fabrikant, er worden geen aanpassingen gedaan aan motor of software.
 • eenvoudig door u zelf te installeren.

Wat zijn de opvoer mogelijkheden voor mijn e-bike?

Het opvoeren of tunen is erg eenvoudig door het gebruik van de plug en play tuning kits.
U kunt kiezen voor de eenvoudige tuning kit van Badass, of de betrouwbare tuning kit Sx2 die wat meer handigheid van u vraagt. Het voordeel van de Badass is dat u zonder gereedschap uw fiets binnen een handomdraai opvoert, het nadeel hiervan is dat als u uw fiets bijvoorbeeld plaatst in een fietsenstalling, de box ook door u verwijderd dient te worden ivm diefstal. De Sx2 vraagt iets meer handigheid, maar is voor de iets minder technici onder ons alsnog goed om te monteren. (Handleiding met tekeningen bijgesloten.) Voor het ruwere werk (e-mtb) en jarenlange betrouwbaarheid adviseren wij om de Sx2 variant op uw e-bike te monteren. 

Hoe werkt het opvoeren of tunen in de praktijk?

We noemen het in de volksmond opvoeren of tunen, maar in werkelijkheid doen we dit dus niet! wat de box of dongle doen is heel eenvoudig, zij delen de snelheid door twee, waardoor de computer in de motor denkt dat je maar 20 km/uur fietst terwijl je in werkelijkheid het dubbele, dus 40 km/uur fietst! Op het display (indien aanwezig) word dan de helft van de werkelijke snelheid aangegeven. Het motorvermogen word dan ook NIET verhoogd, wat betekent dat er ook geen verhoogde belasting van de motor gevraagd word. Inwendig draait het allemaal wat harder, maar als je van een berg af fietst gebeurd dit eigenlijk ook.

Voor welke fietsen is het eigenlijk geschikt?

Alle e-Bikes met middenmotor zoals boven genoemd zijn geschikt. De Sx2 is altijd te monteren, mits de snelheidssensor ergens op de achterbrug is gemonteerd. Heb je een bike waar de verlichting NIET kan worden aangezet met de verlichtingsknop, (Bosch, Yamaha, e-mtb) dan hebben we een aansluitset die je onzichbaar weg kunt werken. 

Webhulp voor als het toch even niet functioneert?

Sx2 Dongle werkt niet, Is mijn kabelset goed aangesloten?

Meet de spanning volgens de instructies in de handleiding, deze moet ongeveer tussen 4,5 en 5,5 volt zijn.

Sx2 kabelset via verlichting aangesloten maar werkt niet?

De lichtschakel functie staat standaard op uit.(Alleen bij Bosch varianten, Yamaha hoeft niet geprogrammeerd te worden)  Deze moet ingeschakeld worden met software die alleen uw dealer heeft. vraag uw dealer om deze even aan te zetten? Heeft deze er moeite mee? geen nood wij doen dit GRATIS als service voor u.

Past de Badass box altijd op mijn e-bike?

Alvorens een badass box te bestellen kun je zelf eenvoudig controleren of deze ook past. De snelheidssensor moet altijd links op de achterbrug zitten, minimaal 7 mm ruimte tussen spaak en sensor hebben en ongeveer 6 cm vanaf de velg zitten. Het kan soms voor komen dat de spaakmagneet verplaatst moet worden, net waar de spaken kruisen. helaas is deze variant dan niet mogelijk. Sx2 is dan de oplossing!

Sx2 dongle werkt pas boven 26 km/u

Dit noemen we het omslagpunt, en is te beinvloeden door het magneet op de spaak iets te verschuiven. Naar de trapas toe schakelt de dongle later in en naar de achternaaf toe eerder.

Geeft het display de juiste snelheid aan?

Als u een elektrische fiets heeft met een Bosch active of Performance line motor, dan kunt u kiezen voor de ASA-eSPEED kit. Deze geeft altijd de juiste snelheid aan. De SX2 en Badass halveren de snelheid. dus de km die op het display worden aangegeven moet je vermenigvuldigen.

 

E-Bike opvoeren met de Tuning dongle SX2

e-bike-tuning-sx2-tuning

Meer informatie

E-Bike opvoeren met de Badass tuning Box

e-bike-tuning-badass-ebikes

Meer informatie

E-Bike opvoeren met de Bikespees RS

 Logo

Meer Informatie

Onze webshop voordelen

 • GRATIS verzenden vanaf €50,00
 • VEILIG betalen met Ideal, Paypal of Creditcard
 • Betrouwbaar verzenden met PostNL
 • Niet goed geld retour binnen 14 dagen

Op de hoogte blijven?

 1. Meld je aan voor de nieuwsbrief!
 2. Ongeldige invoer
 3. Ongeldige invoer
 4. Ongeldige invoer
Like ons Tweet ons Maak connectie Videos bekijken
Vragen?