Eflash update voor Shimano EP801 en EP6 nu beschikbaar!

Elektrische fiets tunen

Wilt u uw elektrische fiets met middenmotor opvoeren? Geen probleem, dat is mogelijk! Alle e-bikes vanaf 2013 met middenmotor van Bosch, Impulse, Panasonic, Shimano, Brose en Yamaha zijn daar geschikt voor.

De voordelen van het opvoeren van uw elektrische fiets (E-Bike Tuning)

  • Het verdubbelen van de maximale snelheid van uw elektrische fiets.
  • Geen gevoel meer dat u tegen een muur aan fietst wanneer de maximale ondersteuning is bereikt.
  • U bent niet meer afhankelijk van het geringe aanbod speed pedelecs.
  • Geen gedoe met een kenteken, verzekerings- en helmplicht. (Een helm raden wij voor uw eigen veiligheid wel aan!)
  • Onzichtbaar voor de fabrikant. Er worden geen aanpassingen gedaan aan de motor of software.
  • Eenvoudig door u zelf te installeren.

Wat zijn de mogelijkheden voor het opvoeren van mijn e-bike?

Het opvoeren of tunen is erg eenvoudig door het gebruik van de plug en play tuning kits.
U kunt kiezen voor de eenvoudige tuning kit van Badass, of de betrouwbare Bikespeed RS die wat meer handigheid van u vraagt. Het voordeel van de Badass is dat u zonder gereedschap uw fiets binnen een handomdraai opvoert. Het nadeel hiervan is dat als u uw fiets bijvoorbeeld plaatst in een fietsenstalling, de box ook door u verwijderd dient te worden in verband met diefstal. De Bikespeed RS vraagt iets meer handigheid, maar is voor de iets minder technici onder ons alsnog eenvoudig te monteren. U krijgt er gratis een handleiding met tekeningen bij. Voor het ruwere werk (e-mtb) en jarenlange betrouwbaarheid adviseren wij om de Bikespeed RS variant op uw e-bike te monteren.

Hoe werkt het opvoeren of tunen in de praktijk?

We noemen het in de volksmond opvoeren of tunen, maar in werkelijkheid doen we dit dus niet! Wat de box of dongle doet is heel eenvoudig. Ze delen de snelheid door twee, waardoor de computer in de motor denkt dat u maar 20 km/uur fietst terwijl u in werkelijkheid het dubbele, dus 40 km/uur fietst! Op het display (indien aanwezig) wordt dan de helft van de werkelijke snelheid aangegeven. Het motorvermogen word dan ook niet verhoogd, wat betekent dat er ook geen verhoogde belasting van de motor gevraagd wordt. Inwendig draait het allemaal wat harder, maar wanneer u van een berg af fietst gebeurt dit eigenlijk ook.

Voor welke fietsen is het eigenlijk geschikt?

Alle e-bikes met middenmotor zoals hierboven zijn genoemd zijn geschikt. De Badass box is altijd te monteren, zolang de snelheidssensor ergens op de achterbrug is gemonteerd.

KLIK HIER OM DIRECT UW SET TE BESTELLEN

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Zoek in ons assortiment

Op zoek naar een specifiek product?

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×