Eflash update voor Shimano EP801 en EP6 nu beschikbaar!

Is het opvoeren van een e-bike wettelijk toegestaan?

Het antwoord is nee.

Maar een groot probleem bij het opsporen van een opgevoerde e-bike is, dat het lastig te controleren is. Bij snor- en bromfietsen kan gecontroleerd worden op maximumsnelheid en vervolgens op constructiesnelheid middels een rollerbank. Dat gaat niet op voor e-bikes. Handhaving hierop is dus ook niet mogelijk!

Dat een opgevoerde e-bike in sommige gevallen illegaal rondrijdt, weten wij als de beste. En dat weten onze klanten ook dondersgoed. Je wilt gewoon gebruikmaken van de middelen die voorhanden zijn en profiteren van de voordelen van een snelle elektrische fiets. Wij blijven het herhalen – en het maakt niet uit of het tegen BOVAG, de minister-president of Tweewieler is: als we het opvoeren gaan verbieden of bestraffen, stagneert het gebruik van de elektrische fiets in het woon-werkverkeer en gaat iedereen weer netjes in de file staan. De speed pedelec is nu nog veel te duur. Misschien verandert dat wat met de aanpassing van de bijtellingsregels. Dat zal de praktijk moeten uitwijzen.

Wij wijzen jou er wel nadrukkelijk op dat de verkochte tuningsets alleen mogen worden gebruikt op voor openbaar verkeer afgesloten of privé terrein. Het gebruik van de verkochte producten leidt tot de manipulatie van de maximale snelheid van jouw e-bike en dat is niet toegestaan op de openbare weg. Er wordt door ons dan ook geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor toekomstige schade aan voorwerpen en/of personen voortvloeiend uit de montage van de door ons verkochte producten. Gebruik is geheel op eigen risico! De garantie van je e-bike kan worden beperkt door het ondeugdelijk gebruik of toepassing van onze producten, aangezien de montage een modificatie of manipulatie van jouw e-bike is.

Gebruik dus gewoon je boerenverstand en houd je aan de verkeersregels. Ondanks dat het wettelijk niet is toegestaan, is de kans dat de tuningset wordt ontdekt enorm klein. Profiteer op verantwoordelijke wijze van de mogelijkheden om sneller te kunnen fietsen.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Zoek in ons assortiment

Op zoek naar een specifiek product?

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×