Zijn er al tuningsets voor Bosch gen4 (2020 model)?

Zoals reeds eerder dit jaar door Bosch aangekondigd worden de modeljaar 2020 (MY2020) motoren voorzien van anti-tuning software.

We zijn al een paar maanden bezig met testen van diverse producten uit ons assortiment met deze MY2020 motoren.

Wij hebben serieuze aanwijzingen dat de Bosch chip een algoritme heeft gekregen waarmee het gedrag van de motor wordt geanalyseerd en bij een afwijking van “normaal gedrag” jouw e-bike met error 504 in een noodloop (Limp mode) terecht komt waardoor er niet harder dan 18 km/h gefietst kan worden.

Deze error 504 herstelt zichzelf na 90 minuten fietsen. Maar er is wel “manipulatieherkenning” gesignaleerd in de Bosch software. Dit kan 3x na elkaar optreden waarna de e-bike volledig gelocked wordt en via de Bosch diagnose software weer unlocked moet worden. Dit fenomeen kan na 50 km optreden maar ook na 1500 km.

We zien en horen dat door heel Europa meldingen komen van deze foutcodes en als resultaat “gelockte” motoren na verloop van tijd. Dit zien we zelfs bij de Active line (plus) van My2020 die al vanaf augustus 2019 zijn uitgeleverd.

Wanneer er voor ons een 100% duidelijkheid bestaat dat er GEEN error codes optreden zullen we modules voor de MY2020 motoren gaan aanbieden.

Hierbij nog een link en quotes ter onderbouwing van onze argumenten:

Klik hier voor een link naar het forum

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Zoek in ons assortiment

Op zoek naar een specifiek product?

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×